Xavi Sarrià

Després de trenta anys de trajectòria, Xavi Sarrià presenta la gira “Música, ràbia i amor” com a cloenda i celebració d’una primera etapa en solitari que ens ha deixat nous himnes populars
Durant tres dècades, les cançons de Xavi Sarrià han esdevingut fonamentals per entendre la música del nostre país i han esdevingut banda sonora de diferents generacions. Unes cançons que han deixat una profunda empremta i que es remunten al 1994, any que va publicar la primera demo amb Obrint Pas, mítica formació que Sarrià va fundar un any abans i que va desafiar el boicot institucional per convertir-se, contra tot pronòstic aleshores, en un dels grups més populars i internacionals de la nostra música.

Aquesta trajectòria va continuar l’any 2017 amb una nova i intensa etapa que ens ha deixat un nou repertori de cançons de Xavi Sarrià que s’han convertit altra volta en autèntics himnes populars, com ara “No s’apaguen les estreles”, “Renaixem”, “Amb l’esperança entre les dents”, “Alliberar-nos”, “Un foc que creix” o el seu últim llançament, “Balansiya”.

Un llegat en solitari que suma milions de reproduccions i que inclou dos discos, el darrer d’ells ‘Causa’, reconegut com un dels millors discos de l’any amb dos Premis Carles Santos i un Premi Ovidi Montllor, així com catorze videoclips, el documental “No s’apaguen les estreles” i llargues gires arreu del territori, l’estat espanyol, Alemanya, Japó i Corea del sud. Un llegat que, sobretot, ha contribuït a construir un imaginari basat en la dignificació de la memòria, les arrels, les lluites silenciades i la cultura popular del país.

Per a celebrar aquesta trajectòria, Xavi Sarrià farà en 2024 la gira especial “Música, ràbia i amor”, en la que inclourà una selecció essencial de les cançons més emblemàtiques en un espectacle amb un nou i potent muntatge escènic i audiovisual dirigit per Martí Torras i l’explosiva combinació de festa i emoció que el caracteritzen.