Qui som

El Feslloc, un gran festival en un poble menut, activista i acollidor!

El Feslloc és un festival de música que va nàixer l’any 2007 a Benlloc (la Plana Alta). L’esdeveniment està organitzat per l’Associació Feslloc, entitat sense finalitat lucrativa, i compta amb el suport incondicional de l’Ajuntament de Benlloc i d’Escola Valenciana.

L’objectiu principal del Feslloc és la promoció de les propostes musicals fetes per solistes i grups que empren el valencià en les seues composicions musicals.

En 2024, el festival arribarà a la seua dihuitena edició, la qual es farà els dies 11, 12 i 13 de juliol.

En les tres primeres edicions, el Feslloc programava dos dies de concerts. A partir de 2010, el festival es celebra al llarg de tres dies consecutius (dijous, divendres i dissabte, sempre el segon cap de setmana de juliol).

El Feslloc ha demostrat ser un festival resilient, acostumat a superar obstacles de tota classe. En els seus inicis va haver de fer front a la marginació que rebia per part de les administracions provincial i autonòmica. Aquesta adversitat es va superar gràcies al treball i l’activisme perseverant d’Escola Valenciana i l’Ajuntament de Benlloc, la fidelitat del públic i la complicitat de les músiques i els músics de l’escena musical valenciana.

En 2020 i 2021 el Feslloc va demostrar ser un festival “a prova de pandèmia”. Malgrat l’impacte i les limitacions que imposava la Covid 19, el Feslloc va continuar celebrant-se eixos dos anys, tot i que en un format diferent de l’habitual. L’organització va mostrar així el suport que una entitat sense finalitat lucrativa (l’Associació Feslloc) donava, en moments tan crítics i incerts, al sector de la música en valencià: músics i músiques, personal tècnic, productores…

La 18a edició del Feslloc comptarà, si res no es capgira, amb una quinzena de propostes musicals, les quals inclouran una destacada presència femenina. A més hi haurà zona d’acampada gratuïta, activitats lúdiques, divulgatives i formatives (xarrades, tallers, activitats esportives…)

L’Associació Feslloc, amb el suport còmplice i permanent d’Escola Valenciana i de l’Ajuntament de Benlloc, treballa amb l’objectiu de tornar a programar un esdeveniment que siga alguna cosa més que un festival musical: un punt de trobada de joves (i no tan joves) que arriben, sobretot, d’arreu de les comarques valencianes per conviure i compartir emocions i vivències des del respecte, el civisme i l’estima a les nostres músiques, a la nostra llengua i al nostre territori.

El Feslloc es finança, sobretot, de la venda  d’entrades i dels ingressos obtinguts per altres conceptes (tiquets de beguda, marxandatge…). En les últimes edicions, a més, el festival ha rebut algunes subvencions de diferents administracions públiques en concepte de promoció del valencià i de foment turístic del municipi, totes elles en règim de concurrència participativa.

Any rere any, el Feslloc és l’esdeveniment musical que tanca La Gira d’Escola Valenciana.