Ramonets

Ramonets és una banda de rock orientada al públic familiar.

El grup vol apropar este estil de música als més menuts, que els xiquets i xiquetes gaudisquen escoltant-los i que, a més a més, aprenguen al llarg de l’actuació aspectes relacionats amb el rock, com per exemple quins són els instruments que componen una banda, per què es fan cors, com saluda la gent rockera, o, fins i tot, que toquen la guitarra amb nosaltres en alguna cançó.

Ramonets és més que un grup de música, perquè, a més dels músics i tècnics, compten amb una animadora i un animador que no paren de motivar al públic, disfressant-se, ballant, traient objectes de tota classe a l’escenari, entremesclant-se amb la gent, etc.
L’objectiu és que tota la gent hi participe ballant, botant, cantant, i cridant tot el que es puga, convertint cada concert en un espectacle interactiu i fent que totes i tots ens ho passem de meravella.
El grup s’anomena així perquè els integrats del grup han viscut el rock intensament en les seues vides i volgueren fer un tribut a Ramones, un dels grups del punk-rock més representatius.

Des de fa molt de temps, però, han treballat la seua pròpia identitat diversificant la seua activitat: campaments de rock, tallers, la Rockadèmia, un laboratori musical on grans i menuts compartixen l’experiència de tindre un grup de rock, al mateix temps que aprenen a tocar un o més instruments.

Pel que fa al repertori, el grup intercala cançons amb temàtiques lúdiques i festives amb altres que promouen valors que consideren fonamentals difondre entre les xiquetes i els xiquets, com la igualtat de les persones, el reciclatge, la cura de la natura, o el fet de gaudir de la vida, que són dos dies!

No podem obviar un dels objectius fonamentals de Ramonets: la difusió i promoció del valencià.