Palmer

Palmer, el duet conformat per Aina Montferrer Palmer i Jordi Palau, arriben al Feslloc després d’haver publicat quatre treballs: Psicopompa (2020), Fallanca (2021), Solatge (2022) i Derelicte (2023).

El seu darrer àlbum inclou set noves cançons en què recuperen el so de la Ruta del Bakalao portant-lo a la producció electrònica actual. Com ells mateixos diuen, “hi ha cançons d’estils que fins ara no s’han tocat amb lletres en valencià com el synthwave, el hardbass i el trance. Les lletres de Derelicte són més intimistes i vulnerables que en treballs anteriors, però sense oblidar la consciència social ni tampoc l’element folk valencià. Es tracta d’un disc molt ballable pensat per a un directe festiu”.

Sobre el llenguatge emprat, el duo deixa clar que “el registre utilitzat no és necessàriament formal. Per això veureu que les lletres no estan escrites en valencià estàndard”.

En Derelicte han col·laborat els seus quatre productors de confiança: Blu Boi, en Amort (amb l’ajuda d’Erebo), Desubicà i Llombriu; Fes Bondat, que ha fet les bases de Semat i d’Àguila Frontex; Àlex Tomàs, que ha fet les bases de Me caus fatal; finalment, amb Xusma, amb qui també han gravat veus i fet mescla i màster de tot el disc.